british-turks

Yazar

BritishTurks

Eklenme: 14/02/2022

İngiltere’de “Buy Now Pay Later” sistemi için yeni düzenleme yapılacak!

İngiltere Mali Davranış Otoritesi (FCA), “Şimdi al sonra öde” (BNPL) olarak bilinen yeni nesil taksitli ödeme sisteminin tüketicilere “potansiyel zararlarını” önlemek için adım attı.

Clearpay, Klarna, Laybuy ve Openpay‘e sözleşmelerini değiştirmeleri çağrısı yapan FCA, böylece “yapının daha adil hale geleceğini ve tüketicilerin sistemi anlamasının kolaylaşacağını” kaydetti.

FCA, “Dört firma bizimle tam olarak işbirliği yaptı. İşbirliklerini ve endişelerimizi gidermeye yönelik eylemlerini memnuniyetle karşılıyoruz.” dedi.

Pandemi döneminde pazar boyutunu üç kat artıran, bir tür teminatsız kredi olan BNPL, genellikle giyim gibi perakende mallar için yapılan ödemelerde kullanılıyor. Ancak sistemin, tüketicileri ödeyemeyecekleri miktardaki borç yüküyle karşı karşıya bırakabileceğine dikkat çekiliyor.

İngiltere Maliye Bakanlığı, BNPL’yi düzenlemek için yasa çıkarma sözü verdi.

Bakanlık yasa çıkarma sözü verdi

İsveçli firma Klarna’nın İngiltere Başkanı Alex Marsh, kendilerinin halihazırda değişiklikleri zaten uyguladığını savundu.

Clearpay, Laybuy ve Openpay, Reuters’ın yorum taleplerine yanıt vermedi.

Eski FCA vekili CEO Christopher Woolard geçtiğimiz yıl, BNPL’nin mümkün olan en kısa sürede ele alınması gereken potansiyel tüketici zararları oluşturabileceğini ifade etmişti.

İngiltere Maliye Bakanlığı, BNPL’yi düzenlemek için yasa çıkarma sözü verdi.

Buy Now Pay Later nedir?

Buy Now Pay Later(BNPL), türkçesiyle Şimdi Al Sonra Öde sistemi, adından da anlaşılacağı üzere, bir ürün/hizmeti şimdi alıp ödemesini daha sonra yapacağınız son yıllarda internet üzerinden yapılan alışverişlerde tercih edilen, aracı firmaların sağladığı popüler bir ödeme yöntemidir. Bir nevi taksitli ödemede diyebiliriz.

İsveç’te kurulan Klarna, Buy Now Pay Later denildiğinde akla gelen ilk ve en büyük fintechlerden biridir. Klarna benzeri bir çok ödeme sisteminde aracalık yapan firma mevcuttur.

*BNPL (Buy Now Pay Later)

En Son Eklenenler
Popüler Sorular