İngiltere’de daha önce 17 Mayıs’ta serbest bırakılacağı açıklanan seyahatlerle ilgili İngiliz yetkililerden peş peşe açıklamalar geldi.
İngiltere Savunma Bakanı Ben Wallace, koronavirüsün yayılmasını kontrol etmek için yurt dışı tatillerdeki yasağın uzatılmasının göz ardı edilemeyeceğini söyledi.
Wallace: Vaka sayıları artıyor, tatil planı için bekleyin
Savunma Bakanı Wallace, BBC’ye yaptığı açıklamada 2021 turizm sezonunda yurt dışına seyahat ayarlamanın erken olacağını söyledi. Herkesin yurt dışı tatil planı için beklemesi ve görmesi gerektiğini düşündüğünü belirten Wallace ” Durum çok çabuk değişiyor. Şu anda Avrupa kıtasında ve İngilizlerin tatil için tercih ettikleri bir çok Akdeniz ülkesinde vaka sayıları artıyor ve bu çok endişe verici.” diye konuştu.
‘Ben yurtdışı rezervasyon yapmadım, şu anda son derece riskli’
İngiltere Halk Sağlığı yetkilisi Mary Ramsay ise BBC’ye yaptığı açıklamada yolcuların Birleşik Krallık’a farklı türler getirme riski nedeniyle denizaşırı yaz tatillerinin son derece riskli olacağını belirtti. En güvenli şeyin bulunulan yerde kalmak olduğunu söyleyen Ramsay riski artıracak her türlü şeyden kaçınmak için bu yaz yurt dışında tatil yapılabileceğini söylemek için çok erken olduğunu belirtti.
Herkesin tatile gitmek için sabırsızlandığını bildiğini ancak dikkatli bir şekilde ilerlenmesi gerektiğini belirten Ramsay şöyle devam etti:
”Aşı uygulamasından itibaren yapılan iyi işin, kısıtlamaları çok hızlı açarak veya sınırlarımızı güvence altına alamayarak bozulmasına izin veremeyiz. Dikkatli olmamız gerekiyor. Açıkçası ben de 2021 turizm sezonu için yabancı bir tatil destinasyonunda rezervasyon yapmadım ve bunu yapmayacağım çünkü henüz o noktaya geldiğimizi düşünmüyorum”
Discussion about this post