• Anasayfa
  • Haber
  • Yaşam
  • Seyahat Duyuruları
  • İş Dünyası
  • Teknoloji
  • Pratik Bilgi
No Result
View All Result
  • Anasayfa
  • Haber
  • Yaşam
  • Seyahat Duyuruları
  • İş Dünyası
  • Teknoloji
  • Pratik Bilgi
No Result
View All Result
No Result
View All Result
Home Haber

Türk genç yazarın kendi̇ travmasını paylaştığı kitabı İngilteredeki yayınevlerinin dikkatini çekti

Genç yazar Dilara Aslantaş'ın kendi̇ travmasını paylaştığı kitap "Di̇lara: The One Who Praises The Heart" İngi̇ltere'deki kitapçılarda yerini aldı.

3 months ago
418 4
0
Facebook'ta paylaşTwitter'da paylaşTelegram'da paylaşWhatsapp'da paylaş

Türkiye’den 22 yaşındaki genç yazar Dilara Aslantaş, uluslararası bir ekiple çalışarak, kendi hikayesini dünya ile paylaşmak için İngilizce yazdığı Dilara: The One Who Praises the Heart kitabı ile, İngiliz yayınevlerinin dikkatini çekmeyi başardı.

Dilara, yazdığı 250 sayfalık kitapta, on bir yaşında bulunduğu bölgede yaşadığı terör saldırısına nasıl maruz kaldığını ve bu olayın hayatını nasıl etkilendiğinden bahsediyor.

diğer haberler

Londra Merkezli Greyparrot 10,2 milyon Euro Yatırım Aldı

Londra Merkezli Greyparrot 10,2 milyon Euro Yatırım Aldı

11 hours ago
Başbakan Boris Johnson istifa etmeyeceğini açıkladı!

Başbakan Boris Johnson istifa etmeyeceğini açıkladı!

11 hours ago

Kitap, British Library, Oxford Library, Dublin Library ve Edinburgh Library dışında, İngiltere’nin en büyük kitapçısı olan Waterstones, WHSmith ve Amazon gibi çeşitli online platformlarda yerini aldı.

Peki bu kitabın dikkat çekmesini sağlayan özellik nedir?

22 yaşında büyük bir cesaretle çok kişisel bir hikayeyi anlatmak mı, yoksa hikayenin yazılış amacı mı?

Kitap, dünyadaki diğer terör olaylarına maruz kalan aileler ve onların yakınları, özellikle çocuk ve gençlere bir örnek ve yardım eli olması amacıyla büyük ve uzun bir çalışma ile yazıldı.

Genç yazar Dilara Aslantaş’ın amacı, kendi gibi travmaları olup bunun hakkında konuşmaya çekinen, korkan ve suçlu hisseden mağdurlara ulaşabilmek ve bu konuda bir yardım eli oluşturmak. Asıl hedefi ise çeşitli çalışmalar başlatarak insanlara yardım edebilmek.

Dilara, hayatının bir gece içinde tamamen değiştiğini, bir gecede büyüdüğünü ve dünyayı başka bir göz ile görmeye başladığını, maruz kaldığı olaydan sonra yaşadığı zorlukları detaylı bir şekilde kitabında kaleme alıyor.

Maruz kaldığı terör saldırısından sonra normal hayata alışmaya zorlandığı söyleyen Dilara Aslantaş, büyük bir yara ile büyümenin günlük hayattaki zorluklarından ve bu zorlukları birer birer nasıl aştığından bahsediyor.

Londra Büyükelçisi Ümit Yalçın’a kitabı tanıtırken

Kitaptan bazı sözler ise şu şekilde: “Binanın yakınına isabet eden her bomba ve roketle evin sallandığını hatırlıyorum. Yan komşumuzun koridorunda nasıl oturduğumuzu hatırlamıyorum. Biri ben olmak üzere yedisi çocuk on iki kişi olduğunu hatırlıyorum.”

Bir başka bölümde ise: “Yetişkinlerin sessizliğini, silah seslerini, saldırının yakınlığı gösteren evin sarsılmasını, patlayan bombaların ve roketlerin sesini hala hatırlıyorum…Tankın sesi her seferinde tüylerimizi diken diken ediyor. O geceden itibaren duyacağım en küçük sese irkilmenin hayatımın sonuna kadar
bana yapışacağını bilmiyordum.”

Kitapta terör olayının derin bir şekilde işlenmesi, bir insanın hayatının ne kadar değerli ve aynı zamanda ne kadar naif olduğunu gösteriyor. Cesaretini toplayıp yazdığı bu kitabın, ulaşabilediği kadar insane ulaşmasını isteyen genç yazar, terör mağdurları için yeni bir kapı açıyor.

Kitabında, Manchester’da olan terör saldırısını duyduğunda nasıl etkilendiğinden bahseden Dilara Aslantaş, o anları şöyle anlatıyor: “Manchester’daki Ariana Grande konserinde bir patlama olduğunda çok sarsıldım. Sanırım bu beni her şeyden çok etkiledi çünkü maruz kaldığımız terör saldırısından sonra Londra’ya geri gönderildiğimde orası benim güvenli yerim olmuştu. Londra güvenli bir yerdi, beynim ve ruhum bunu kabul etmişti ve şimdi güvenli yerimi yok ediyorlardı. Bunu kabul edemezdim. O gece uyuyamadığımı, sadece kurbanları ve çocukları, yaşadıklarını, gördüklerini ve kaybettikleri aile ve arkadaşlarını düşündüğümü hatırlıyorum. Önümüzdeki birkaç yıl boyunca nelerle karşılaşacaklarını ve maruz kalacakları acı ve zorlukları en iyi ben biliyordum. Onların acısını gerçekten kendi acım gibi yaşadım.”

Dilara: The One Who Praises the Heart, büyük ve toplumsal bir konu ile, okurlarını raflarda bekliyor.

Ayrıca kitaba amazon üzerinden de ulaşabilirsiniz.

Tags: British LibraryDilara AslantaşDublin LibraryEdinburgh LibraryKitapOxford Library
Share234Tweet146ShareSend

Diğer Haberler

Londra Merkezli Greyparrot 10,2 milyon Euro Yatırım Aldı

Londra Merkezli Greyparrot 10,2 milyon Euro Yatırım Aldı

11 hours ago
Başbakan Boris Johnson istifa etmeyeceğini açıkladı!

Başbakan Boris Johnson istifa etmeyeceğini açıkladı!

11 hours ago
İngiltere hükümeti “Chelsea futbol kulübünün satışına onay verdi”

İngiltere hükümeti “Chelsea futbol kulübünün satışına onay verdi”

11 hours ago
Boris Johnson, polisin ceza kesmesinin ardından parlamentoda özrünü tekrarladı

Başbakan Johnson, Covid-19 kurallarını ihlali için bir kez daha özür diledi

11 hours ago
Next Post
[Son Dakika] Boston’da hapishaneden kaçan mahkum yakalandı

[Son Dakika] Boston'da hapishaneden kaçan mahkum yakalandı

Discussion about this post

  • Bizden
  • Reklam
  • Sosyal Medya
  • Bize Yazın
  • Gizlilik ve Şartlar
İngiltere Yaşam Rehberi

© 2022 BRITISHTURKS LTD. Birleşik Krallığı yakından takip edin | İngiltere, İskoçya, Kuzey İrlanda, Galler

No Result
View All Result
  • Anasayfa
  • Haber
  • Yaşam
  • Seyahat Duyuruları
  • İş Dünyası
  • Teknoloji
  • Pratik Bilgi
  • Bize Yazın
  • ———-
  • Bizden
  • Bize Yazın
  • Reklam
  • Sosyal Medya
  • Gizlilik ve Şartlar

© 2022 BRITISHTURKS LTD. Birleşik Krallığı yakından takip edin | İngiltere, İskoçya, Kuzey İrlanda, Galler

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In